Kokius Kvepalus Pirkti Žiemos Sezonui?

Žiema yra sunkių ir išraiškingų kvepalų metas. Kodėl? Todėl, kad esant žemai temperatūrai, kvepalai atskleidžia savo subtiliausias ir delikačiausias natas. Žiemą populiariausi yra rytietiški ir medžio (šiltesnei žiemai, ar vėsiam rudeniui) aromato kvepalai. Laukia esantis šaltas oras, rytietiškų kvepalų mylėtojus apgaubia savo šilta šiluma ir žvarbus oras tampa malonesnis ir jaukesnis.
Kokius Kvepalus rinktis žiemai

Kvepalai žiemai moterims ir vyrams


Žiemiškas kvepalų kvapas yra saldesnis, sunkesnis, aštresnis, spalvingesnis bei ilgiau išliekantis, nei kitais metų laikais naudojamų kvepalų aromatas. Aštrūs kvapai yra šilti, egzotiški ir sudėtingi. Saldūs kvapai gali būti šiek tiek varginantys šiltesniais mėnesiais, tačiau puikiai tinka šaltu oru. Žiemą kvepalai turi turėti daug kvapų, tokių kaip: gintaro, vanilės, pakalnutės, jazmino, kokoso, medaus, pačiulio, muskuso ar cinamono. Gal net svarbiausia yra tai, kad žiemą geriau rinktis ne tualetinį vandenį, o kvepalus, nes jie yra sodresni, juose yra didesnis parfumo koncentratas, todėl ilgiau išsilaiko.
Labiausiai žiemai tinkantys yra rytietiški kvepalai. Jų aromatas ant kūno išlieka nuo 6-8 valandų, o rūbai gali kvepėti net kelias dienas. Ant šilkinių audinių geriau nepurkšti, nes gali pažeisti audinį. Bet reikia neužmiršti, kad tai stiprūs kvepalai ir juos reikėtų  naudoti saikingai. Nes per didelis kiekis ant kūno ir/ar rūbų gali "žudyti" aplinkinių uosles, ypač šiltoje patalpoje. Patys geriausi bičiuliai ar bendradarbiai, gali pradėti vengti jūsų, o jūs nesuprasit kodėl.
Tad žiema yra puikus metas išbandyti stiprius, aštrius, saldžius kvapus, kurie jus apgaubs savo žavesiu, jaukumu ir šiluma.

Ar turite mėgstamus žiemos kvepalus? Kokie jie yra? Kokie svarbiausi kriterijai renkantis kvepalus žiemai?

2 komentarai:

  1. Ingrida13:39

    Black Orchid Tom Ford kvepalai yra tokie subtiliai šilti ir saldūs, kad net sukasi galva vien tik apie juos pagalvojus. Tai toks jaukus kvapas, kuris leidžia jaustis šiltai ir jaukiai. Man patinka šio kvapo saldumas ir nors šokoladas ir gintaras nėra dominuojantys, bet jie puikiai jaučiami. Net vienu purškimu Black Orchid kvapas užpildo visą kambarį. Gerai kvepia vėsesniais žiemos mėnesiais. Tai tikrai unikalus kvapas. Labai džiaugiuosi, kad radau šį kvapą ir tai yra mano naujas mėgstamiausias žiemos kvapas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas14:00

    Pagrindinės kvepalų natos yra svarbiausios žiemą. Jos yra sunkiausia kvepalų aromato dalis, o viršutinės natos greitai išnyksta. Pačiulis, vanilė, gintaras ir sandalmedis yra įprastos pagrindinės natos, kurias reguliariau rasite kvepaluose, kurios rekomenduojama nešioti žiemą.

    AtsakytiPanaikinti