Kodėl Tas Pats Kvapas ant Kito Žmogaus Kvepia Kitaip?

Kvepinimosi menas yra sudėtingas, jis yra labai neapčiuopiamas. Ar kada pastebėjote, jog tie patys kvepalai ant kito žmogaus kvepia visiškai kitaip? Ant vieno asmens kvapas skleisis gražiai, o kitam
visai netinka. Vieni žmonės užuodžia ir džiaugiasi ilgai išliekančiu kvapu, o kitiems kvapas nuo odos greitai išgaruoja. Paskaičius atsiliepimus apie kvepalus, susidaro įspūdis, kad tas pats kvapas vienų yra dievinamas, o kitų dedamas į šuns dienas. Kas įdomiausia ir vieni ir kiti yra teisūs, nes vieniems tas pats kvapas gali būti malonus, o kitiems šlykštus.
Tai grindžiama mūsų kūno chemija. Kai kurie žmonės turi daugiau porėtos odos, su storesniu riebalų sluoksniu, o kitų oda yra sausa. Tokie veiksniai turi įtakos odos temperatūrai. Odos temperatūra savo ruožtu daro įtaką kvapo intensyvumui ir ilgaamžiškumui. Riebesnė oda, geriau atskleidžia ir ilgiau išlaiko kvepalų aromatą, nei sausesnė oda.

Yra keletas priežasčių, kurios turi įtakos odos chemijos pokyčiams: amžius, mitybas, stresas ir t.t. Reikia neužmiršti, kad su amžiumi oda tampa sausesnė, todėl keičiasi ir įprastų aromatų suvokimas. Nepamirškite, kad oda yra išskiriamas organas, per kurį yra sugeriamos įvairios medžiagos, kurios taip pat gali pakeisti mėgstamų kvepalų kvapą. O tam įtakos turi aplinka kurioje gyvenate ir gyvenimo būdas. Dar vienas svarbus faktorius odos bukliai yra maistas, kurį valgome kas diena. Maistas taip pat turi įtakos odos struktūrai ir kvapui, o ši turi įtaką kvepalų kvapui. Didelę įtaką odos bukliai daro aštrus maistas, vaistai, rūkimas, alkoholis.
Šie ir daugelis kitų veiksnių įtakoja odos temperatūrą ir būklę, kurie galiausiai daro didžiausią poveikį kvepalų kvapui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą