Trys Kvepalų Atsiskleidimo Etapai arba Kvepalų Piramidė

Kvepalų piramidė, tai kvapo kompozicija, kuri susideda iš trijų skirtingų kvapo gyvavimo etapų.
kvepalų piramidė, kvepalu natos, kvapu nata

Norint perprasti kvapo subtilybes, jo reikia užsipurkšti ant odos. Pradžioje užuodžiamos viršutinės (galvos) natos, kiek ilgiau išsilaiko vidurinės (širdies) natos, o ilgiausiai ant odos išlieka bazinės natos. Visi šie trys gyvavimo ciklai ir atskleidžia visą sudėtingą kvapo struktūrą.

Viršutinės kvepalų natos.


Viršutinės natos
tai kvapas, kuris juntamas trumpiausiai. Jis yra skirtas sukelti smalsumui ir per trumpą laiką išnyksta. Kvapas juntamas, kai buteliukas atidaromas ir papurškus užuodžiamas maždaug 10-20 minučių. Paprastai viršutinės natos susideda iš greitai garuojančių kvapiųjų medžiagų: citrusinių vaisių, uogų, vaisių.

Vidurinės kvepalų natos.


Vidurinės natos
arba širdies natos tai pusiaukelė tarp kvapo pradžios ir pabaigos. Šis kvapas pakvimpa po to, kai išnyksta viršutinės kvapo natos. Juntamas dvi tris valandas, o kartais ir ilgiau. Mat šis  kvapas susideda iš labiau atsparių eterinių aliejų, gėlių, saldžių vaisių, prieskonių todėl jis išlieka ilgiau.

Bazinės kvepalų natos.


Bazinės natos
išlieka ilgiausiai ir nesikeičia tol, kol kvapas visiškai nepranyksta. Šis kvapas sudaro kvepalų pamatą ir nustato, kiek ilgai kvapas išsilaikys ant odos. Jis paprastai trunka nuo 3 iki 6 valandų. O ant rūbų gali išlikti ir keletą dienų. Bazines natos susideda iš ilgai išliekančių kvapiųjų medžiagų: medienos, prieskonių, muskuso, sandalmedžio, samanų, vetiverio, vanilė ar gintaro. Kai kvepalai atskleidžia pagrindines natas, jos nebekinta tik silpnėja kol galutinai išnyksta nuo odos.

Koks kvapas yra linijinis kvapas?


Kvapas, neturintis tradicinių viršutinių, vidurinių ir bazinių natų, paprastai apibūdinamas kaip „linijinis“. Kvapas kinta labai minimaliai, todėl atrodo, kad  kvepalai kvepia vienodi nuo pat pradžių iki pat pabaigos. Nors ir ne žymai, bet kvapas vistiek kinta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą