Kokie yra Kvepalų Tipai ir Jų Koncentracija?

Yra 5 tipų kvepalai. Pagrindinis skirtumai tarp kvepalų yra juose esančių aromatinių junginių koncentracija. Lygiai taip pat nuo kvepalų koncentracijos priklauso ir kvapo stiprumas. Kuo
didesnė aromatinių junginių koncentracija kvepaluose tuo kvapas yra stipresnis ir ilgiau išlieka užpurkštas ant kūno. Remiantis tuo, kvepalai klasifikuojami į Eau fraiche (1-2%), Eau de Cologne (2-5%), Eau de toilette (5-15% kvepalų), Eau de parum (15-20% kvepalų) ir Parfum arba Extrait (20-40% kvepalų).
kvepalų koncentracija, kvepalu rusys, kvepalu koncentracijos zymejimas
Atšviežinantis parfumuotas vanduo (Eau fraiche). Turi iki 2% kvepalų, o likęs kiekis yra alkoholio ir vandens mišinys. Tai pigiausi ir trumpiausiai kvapą išlaikantys kvepalai.

Odekolonas (Eau de Cologne). 

Sukurtas Kelne, Vokietijoje, pavadinimo reikšmė (Kelno vanduo).  Turi 2-5% kvepalų koncentraciją, o likęs kiekis yra alkoholio ir vandens mišinys. Kvapas ilgai neišlieka. Užpurkštas laikosi apie 2h.

Tualetinis vanduo (Eau de Toilette). 

Turi 5-15% kvepalų koncentraciją, o likęs kiekis yra alkoholio ir vandens mišinys. Kvapas laikosi vidutiniškai. Užpurkštas laikosi apie 2-4h. Daugelyje pasaulio šalių populiariausia kvepalų rūšis.

Kvapusis vanduo (Eau de Parum). 

Turi 15-20% kvepalų koncentraciją, o likęs kiekis yra alkoholis. Kvapas laikosi ilgokai. Užpurkštas laikosi apie 4-6h. Turi iki 25% aukštos koncentracijos kvepalų mišinį.

Kvepalai ir Parfumuota Esencija (Parfum arba Extrait). 

Turi 20-40% kvepalų koncentraciją, o likęs kiekis yra alkoholis. Kvapas ant odos išlieka labai ilgai iki 12h, o ant drabužių gali laikytis ir kelias paras. Jie yra brangiausi nei mažesnę aromatinių junginių koncentraciją turintys kitų tipų kvepalai.

Tai yra pagrindinės kvepalų rūšys, o kiekvienoje kategorijoje gali būti daug įvairių kvapų ir formulių, kad atitiktų įvairius pageidavimus ir progas. Renkantis kvepalus svarbu atsižvelgti į tokius veiksnius kaip jūsų odos tipas, sezonas ir paskirtis (kasdieniai, oficialūs, ypatingomis progomis), kad rastumėte sau tinkamiausią kvapą.

Kokio tipo kvepalus perkate?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą