Kokioje Vietoje ir Temperatūroje Laikyti Kvepalus?

Kvepalų laikymo ir naudojimo taisyklės

Kur laikyti kvepalus? Patartina kvepalus laikyti spintoje ar spintelėje kambario temperatūroje, o geriau vėsesnėj patalpoje, kur ant jų nepateks tiesioginiai saulės spinduliai ir nėra didelių drėgmės ir temperatūrų svyravimų. Geriausiai kvepalai laikosi 2-7 °C temperatūroje.
Laikui bėgant atidarytų kvepalų kvapas keičiasi, tad pirkti reiktų tokio dydžio kvepalų buteliuką, kurį įmanoma sunaudoti per 1-1,5 metus. Tačiau laikant kvepalus vėsiai, nepakitusius galima išlaikyti ir ilgiau.

Kur namuose laikyti kvepalus?


Tinkamas kvepalų laikymas yra itin svarbus norint išlaikyti jūsų kvapo vientisumą ir ilgaamžiškumą. Kvepalai jautrūs aplinkos veiksniams; karščio, šviesos ir drėgmės poveikis gali sugadinti ir pakeisti subtilų kvapų balansą. Norėdami išsaugoti kokybę, laikykite kvepalus vėsioje, sausoje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių ir šilumos šaltinių, tokių kaip radiatoriai. Taip pat, jei įmanoma, patartina juos laikyti originalioje pakuotėje, nes tai gali papildomai apsaugoti nuo šviesos ir temperatūros svyravimų.

Kur negalima laikyti kvepalų?


Venkite laikyti kvepalus vonios kambariuose, kur dažni temperatūros ir drėgmės pokyčiai. Kvepalai bijo saulės, šilumos, kontakto su oro, todėl jų nepatartina laikyti šiltoje ar karštoje vietoje, taip pat vonioje, kur dažnai keičiasi drėgmė ir temperatūra. Laikydamiesi šių paprastų, bet veiksmingų laikymo nurodymų, galite užtikrinti, kad jūsų mėgstami kvapai kuo ilgiau išlaikytų savo sudėtingumą ir charakterį, todėl kiekvieną kartą juos naudodami galėsite mėgautis visapusiška aromatine patirtimi.

Ar kvepalai užšąla?


Kvepalai – tai alkoholio ir vandens pagrindu pagamintas skystis, kuriame yra kvapiųjų aliejų ir kitų ingredientų. Tačiau alkoholio kiekis kvepaluose žymiai sumažina jų užšalimo temperatūrą. Įprastomis buities sąlygomis kvepalai neturėtų užšalti. Tačiau esant itin žemai temperatūrai, pvz., esant itin šaltam klimatui, arba jei kvepalus dėsite į specializuotą laboratorinį šaldiklį, skirtą itin žemai temperatūrai pasiekti, alkoholis gali užšalti arba tapti labai tirštas, o tai gali pakeisti kvepalų tekstūrą ir kvapą. Paprastai geriausia kvepalus laikyti kambario temperatūroje, kad būtų išlaikyta kvepalų kokybė.
Perkamiausi kvepalai moterims. Chanel Coco Noir pigiau. Madingiausi šio sezono kvapai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą